Instroom medewerkers

NOA: zorgvuldige assessments en verantwoorde selectieprocedures

De selectie van nieuwe medewerkers moet altijd zorgvuldig gebeuren. Zeker nu het weer wat minder eenvoudig wordt om hen te vinden en – niet onbelangrijk – te behouden. Een goed assessment met meervoudige metingen en wetenschappelijk onderbouwde methoden blijkt dan nog altijd de meeste voorspellende waarde te hebben voor een succesvolle selectie. Juist nu het tijdperk van ’lifetime employment’ voorbij is.

Als organisatie wil je dan ook alleen die mensen aan boord hebben, die beantwoorden aan de je criteria, die de juiste skills hebben en direct en effectief kunnen meewerken aan de koers die je op dit moment wilt varen. In dit proces kan NOA jou op verschillende manieren ondersteunen. Met online voorselectie tests, assessments, verbetering van je selectie procedure, tot en met het verhogen van de deskundigheid van jouw selecteurs of assessoren.

Adviseur bij employability, in-, door- en uitstroomscans

Ben jij ook op zoek naar die HR-instrumenten, waar jouw organisatie of opdrachtgever weer mee verder kan? Bel dan even met Frans van der Pluijm, 020-5040800. 

Producten