Positieve instelling

De competentie Positieve instelling gaat om het positief blijven bij het benaderen van problemen. Niet piekeren en helemaal in beslag worden genomen door het probleem. Een voorbeeld van een vraag die bij deze competentie hoort is: “Na een vervelende gebeurtenis blijf ik daar over piekeren”.

Ontwikkel tips

  • Bespreek je problemen met iemand die je vertrouwt en waar je je prettig bij voelt. Het helpt om er over te praten. Als je dat niet doet, dan kunnen de problemen in je hoofd groter worden en wordt het lastiger om een probleem aan te pakken.
  • Zoek afleiding. Hierdoor kun je even afstand nemen van je problemen, waardoor je misschien met een andere blik naar je eigen situatie en problemen kunt kijken.
  • Richt je aandacht op de dingen die wel goed gaan. Wat maakte dat het goed ging? Kun je dat nu weer doen?
  • Zorg goed voor jezelf. Breng regelmaat in je leven door voldoende te slapen, regelmatig en gezond te eten en zorg voldoende beweging of sport.
  • Zoek hulp. Zoek contact met de decaan of studentenpsycholoog. Ook online zijn er verschillende mogelijkheden om hulp te zoeken. Je kun je ook altijd naar je huisarts om je situatie te bespreken.

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023