Frequently Asked Questions

Hieronder vind je antwoorden op vragen die vaak worden gesteld door kandidaten die een test maken. Deze antwoorden zijn van toepassing op de meeste testafnames. Mocht je andere instructies hebben ontvangen van je organisatie (bijvoorbeeld over het nemen van een pauze tijdens de test) dan moet je uiteraard die instructies van je organisatie volgen en niet wat er hieronder staat.

Mocht het antwoord op je vraag hier niet tussen zitten dan kun je contact opnemen met de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken.

 Wat doet NOA met mijn persoonsgegevens?

Wij slaan je persoonsgegevens op, samen met je testresultaten. Deze worden gecombineerd zodat een rapport van je testresultaten gemaakt kan worden. Dat rapport en jouw testresultaten worden alleen aan jou gegeven en aan de organisatie die je heeft gevraagd om de test te maken. NOA vraagt ook naar persoonsgegevens zodat NOA onderzoek kan uitvoeren. Zo kunnen wij onderzoeken of de tests eerlijk en vergelijkbaar zijn voor mensen van verschillende leeftijden, opleidingsniveaus en etnische afkomst. Ook onderzoeken wij bijvoorbeeld welke persoonlijke eigenschappen succes in werk of studie voorspellen. Klik hier voor meer informatie over ons Privacy beleid.

 

 Hoe moet ik inloggen?

Bekijk eerst op welke link je moet inloggen, deze link heb je ontvangen bij je inloggegevens. Dit zou zoiets moeten zijn als https://www.noa-online.net/”organisatienaam”. Controleer of er geen extra spaties voor of achter je gebruikersnaam/wachtwoord staan. Deze tellen mee als karakters en kunnen ervoor zorgen dat je niet kunt inloggen. Mocht het hierna nog steeds niet lukken om in te loggen neem dan contact op met de persoon die jou je inloggegevens heeft gegeven.

 Kan ik me voorbereiden, of oefenen voor de tests?

Het is niet nodig om je voor te bereiden op het maken van een test. Elke test heeft namelijk een duidelijke instructie en soms een aantal oefeningen. Als je dat prettig vindt dan kun je hier meer lezen over een aantal verschillende tests. Voor de Capaciteitentest middelbaar (MCT-M) en hoger niveau (MCT-H) zijn er oefenopgaves om je te helpen met het voorbereiden op de test. Bij het maken van de capaciteitentest krijg je bij ieder onderdeel ook nog een duidelijke instructie en een aantal oefeningen.

 Kan ik stoppen en later verder gaan met de test?

Het is mogelijk om tussen de tests in te stoppen en later verder te gaan. Stop niet tijdens een (getimede) test. Je kunt beter dat onderdeel eerst afmaken en daarna stoppen (klik daarvoor rechts onderin op stop). Om weer verder te gaan kun je opnieuw inloggen met dezelfde inloggegevens, je gaat dan verder waar je gebleven was.

 Kan ik een pauze nemen tijdens de test?

We raden je aan om geen pauze te nemen tijdens een test. Tussen de tests in kun je wel een pauze nemen door uit te loggen (klik rechts onderin op stop). Je kunt dan later opnieuw inloggen met dezelfde inloggegevens om verder te gaan waar je gebleven was.

 Wat moet ik doen als de test vastloopt?

Als de test vastloopt kan dit verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld dat je internetverbinding weg is gevallen. Maak je geen zorgen, al je antwoorden worden tussentijds opgeslagen. Als je bezig was met een getimede test toen de test vastliep, dan loopt de timer niet door en word je automatisch voor vertraging gecompenseerd. Je bent dus geen tijd kwijt. Om weer verder te gaan met de test log je in met dezelfde inloggegevens en klik je op “test hervatten”. Mocht het je niet lukken om opnieuw in te loggen of om verder te gaan, neem dan contact op met de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken.

Als je een capaciteitentest moet maken zijn er vooraf aan elk onderdeel een paar oefenopgaves. Deze moet je goed beantwoorden om verder te kunnen. Mocht je hier niet verder kunnen betekent het niet dat de test is vastgelopen, maar dat je niet het goede antwoord hebt ingevuld. Kijk nog een keer goed naar de instructie en voorbeelden, en probeer het opnieuw.

 In welke browser moet ik de test maken?

NOA ondersteunt de meest recente versie van Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge en Safari. Het is niet aangeraden om een oude versie van een browser te gebruiken om je test te maken. Zorg dat je browser bijgewerkt is naar de laatste versie.

 Ik heb een test gemaakt, wat nu?

Voor vragen over de vervolgstappen nadat je een test hebt gemaakt moet je contact opnemen met de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken. NOA heeft hier geen informatie over, omdat dit per organisatie verschilt.

 Ik heb geen rapport ontvangen.

Als je geen rapport hebt ontvangen zou dit verschillende oorzaken kunnen hebben. Neem eerst contact op met de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken om te vragen of jij een rapport had moeten ontvangen. Het zou ook kunnen dat de organisatie de test eerst met jou wil nabespreken en je daarna de rapportage geeft.

Als je een rapport had moeten ontvangen controleer dan of het rapport mogelijk in je spam inbox terecht is gekomen. Mocht dat niet het geval zijn neem dan contact op met de organisatie die je gevraagd hebt de test te maken. Deze organisatie kan het rapport opnieuw naar je versturen. Vanwege veiligheidsredenen en privacy kan NOA de rapportage niet aan jou versturen omdat NOA jouw identiteit niet kan controleren.

 Ik kan het rapport niet openen.

Als je een rapport via de mail hebt ontvangen is dit een pdf rapport. Om pdf bestanden te openen heb je een Adobe Acrobat programma nodig, zoals Adobe Acrobat Reader (gratis).

 Wat is een normgroep en waarom word ik daarmee vergeleken?

Een normgroep is een vergelijkingsgroep waarmee jouw score wordt vergeleken. In de rapportage staat met welke normgroep je bent vergeleken. Deze vergelijkingsgroep bestaat uit kandidaten die dezelfde test hebben gemaakt. Normgroepen zijn, gewogen naar leeftijd, sekse en/of opleidingsniveau. Op deze manier worden jouw resultaten vergeleken met een representatieve groep en kan er gezegd worden hoe jij scoort vergeleken met andere kandidaten van dezelfde sekse, leeftijd enzovoort.

 Ik heb een vraag over mijn testresultaten.

Als je een test bij NOA gemaakt hebt en een vraag hebt over de test, de testresultaten of wat er met jouw testresultaten gebeurt, neem dan contact op met de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken. Vanwege veiligheidsredenen en privacy kan NOA geen informatie over de testresultaten aan je verstrekken omdat NOA jouw identiteit niet kan controleren.

 Ik wil mijn (test)gegevens laten verwijderen.

Als je je (test)gegevens wil laten verwijderen dan moet je eerst contact opnemen met de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken. Deze organisatie kan een verzoek bij NOA indienen om jouw (test)gegevens te verwijderen. Omdat NOA jouw identiteit niet kan controleren accepteren wij alleen verzoeken tot het verwijderen van gegevens van de organisatie die je gevraagd heeft de test te maken.

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023