Informatie over proctoring

Wat is proctoring precies?

Proctoring betekent een test of assessment maken onder digitaal toezicht. Dat wil zeggen dat  je een test of examen maakt terwijl er opnames worden gemaakt van jezelf, het scherm en je omgeving. 

Voor meer informatie en een video over hoe proctoring precies werkt klik je hier.

Meer informatie over de afname er voor een kandidaat uit ziet vind je hier.

Wat wordt er gemonitord?

Tijdens een test word je scherm opgenomen, en word je gefilmd door middel van de webcam en microfoon van de computer of laptop. Websites die je bezoekt tijdens de test worden ook genoteerd.

Als er voor gekozen wordt om gebruik te maken van de camera op je telefoon dan word je gevraagd om je omgeving te filmen om te zorgen dat er niemand anders in de kamer is. Deze optie biedt de beste bescherming tegen fraude.

Wie bekijken en beoordelen de afnames?

Ervaren beoordelaars bekijken de afnames om te beoordelen of er fraude gepleegd is of niet.

Privacy

Tijdens het afnemen van tests met de proctoring software worden er opnames gemaakt van jou, je omgeving en je computerscherm. Ook wordt er tijdens het instellen van de proctoring software een foto gemaakt van je en van je legimitatiebewijs (voor meer infomate zie system check hieronder). Deze gegevens worden bij de leverancier van de proctoring software opgeslagen (AVG/GDPR compliant). Alleen bepaalde medewerkers van NOA en de beoordelaars hebben toegang tot deze gegevens. Er worden afspraken gemaakt wanneer de proctorbeelden verwijderd kunnen worden. Dit gebeurt zodra de selectieprocedure en eventuele beroepszaken zijn afgerond. Doorgaans wordt een termijn van 3 tot 6 maanden gehanteerd.

Technische eisen

De proctoring software werkt alleen in de gratis browser Google Chrome. De computer of laptop van de kandidaat moet voorzien zijn van een microfoon en een webcam.

Als er gebruikt wordt gemaakt van je camera op je telefoon dan moet je eerst de ProctorExam app downloaden. Dit wordt voor de test aan je uitgelegd (zie system check hieronder). Deze app is alleen voor Android (versie 4.1 en hoger) en iOS (versie 8.0 en hoger) beschikbaar.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de proctoring procedure contact op met je organisatie of opleiding.

Klik hier voor een brochure voor kandidaten over proctoring met meer informatie.

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023