Inloggen als gebruiker

Eerste keer inloggen

Om aan de slag te gaan met NOA Talent Portal logt u op https://admin.noatalentportal.nl in met de  inloggegevens die u van ons via een welkomstemail heeft ontvangen (figuur 1). Uw gebruikersnaam is uw emailadres en het wachtwoord zoals vermeld in de email is een tijdelijk wachtwoord. Na het invoeren van uw gebruikersnaam en het tijdelijke wachtwoord klikt u op ‘Inloggen’. Vervolgens wordt u direct verzocht een nieuw eigen wachtwoord aan te maken (figuur 2). Voer eerst het tijdelijke wachtwoord nog een keer in en voer daaronder twee keer uw eigen nieuwe wachtwoord in en klik op ‘Doorgaan’. Dit nieuwe wachtwoord is vanaf nu het wachtwoord waarmee u kunt inloggen.

Login pagina

Figuur 1: Loginpagina NOA Talent Portal

Nieuw wachtwoord

Figuur 2: Nieuw wachtwoord instellen

2-factor-authenticatie instellen

Na het aanmaken van uw wachtwoord wordt u door het instellen van de 2-factor-authenticatie heen geleid. Voor de 2-factor-authenticatie heeft u een authenticatie-app op uw smartphone nodig, zoals Microsoft Authenticator of Google Authenticator. Scan vanuit de authenticatie-app op uw smartphone de QR-code die op het scherm staat (figuur 3), er zal nu een 6-cijferige code verschijnen in uw authenticatie-app. Klik vervolgens op ‘Verifiëren’, voer op de volgende pagina de code in en klik dan nogmaals op ‘Verifiëren’ (figuur 4). Als u een nieuwe smartphone heeft dan dient de 2-factor-authenticatie opnieuw ingesteld te worden. Neem contact op met NOA zodat wij de 2-factor-authenticatie voor u kunnen resetten.

QR-code

Figuur 3: QR-code voor eerste keer instellen 2-factor-authenticatie

Invoer veld

Figuur 4: Invoerveld

U bent nu ingelogd in uw eigen persoonlijke gebruikersaccount. De volgende keer dat u inlogt gebruikt u uw nieuwe wachtwoord, en voor de 2-factor-authenticatie hoeft u vanaf nu alleen de code vanuit de app in te voeren.

Wachtwoord vergeten

Als u uw wachtwoord niet meer weet dan kunt u via de knop ‘Wachtwoord vergeten?’ uw wachtwoord resetten (zie figuur 1). Nadat u op de knop ‘Wachtwoord vergeten’ heeft geklikt wordt u gevraagd uw emailadres in te voeren (figuur 5). Klik vervolgens op ‘Verstuur verificatie code’. U zal nu een e-mail ontvangen van Microsoft namens NOA, met daarin een 6-cijferige code. Vul deze code in en klik op de knop ‘Code verifiëren’ (figuur 6). Klik vervolgens op ‘Doorgaan’(figuur 7). U kunt nu een nieuw wachtwoord opgeven, herhaal dit wachtwoord en klik nogmaals op ‘Doorgaan’ (figuur 8). Voer daarna de 2-factor-authenticatie-code in en u bent weer ingelogd. Gebruik vanaf nu dit nieuwe wachtwoord.

Emailadres verifieren

Figuur 5: Emailadres verifiëren

Code invoeren

Figuur 6: Code invoeren en verifiëren

Emailadres geverifieerd

Figuur 7: Emailadres is geverifieerd

Nieuw wachtwoord

Figuur 8: Nieuw wachtwoord invoeren

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023