De klant: ImpressiveGreenApple

De juiste mens op de juiste plek? ImpressiveGreenApple wil meer

“Ons doel is om mensen te plaatsen op een plek waar ze worden uitgedaagd en geïnspireerd, een plek waar ze tot hun recht komen en met hun kennis, kunde en persoonlijkheid een positieve bijdrage kunnen leveren."

ImpressiveGreenApple is gespecialiseerd in recruitment van starters en Young Professionals en pakt het matchingproces grondig aan. “We willen de beste kandidaat voor onze opdrachtgever en de beste functie voor onze kandidaat, zegt Irène Everaert, campus recruiter en loopbaanbegeleider bij ImpressiveGreenApple. En dat kan alleen als je weet wat een kandidaat te bieden heeft. Voor dat inzicht gebruiken we al ruim vijf jaar met grote tevredenheid de tests van NOA.”

ImpressiveGreenApple werkt met de Capaciteitenscan. Die meet het cognitieve werk- en denkniveau van kandidaten en maakt daarbij onderscheid tussen aanlegfactoren en aangeleerde factoren. “Als recruiter wil je weten of je kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie, maar ook of een traineeship of om- en bijscholing zinvol is. "Daarvoor willen we de inzichten en vaardigheden van de kandidaat leren kennen, zoals bijvoorbeeld verbale of numerieke vaardigheden. En daarnaast ook, misschien wel het belangrijkste, hoe ontwikkelbaar iemand is”, zegt Irène Everaert. “Onze opdrachtgevers hechten veel waarde aan de intrinsieke motivatie die nodig is om goed te kunnen leren. De NOA-test geeft ons een goed inzicht in het potentieel van een kandidaat, waarmee we de persoonlijkheid beter kunnen inschatten en de beste match maken.”

Bij ImpressiveGreenApple zijn ze dus blij met NOA. Het platform werkt prettig, de tests zijn goed en duidelijk en, heel belangrijk, cultuurneutraal. “Wij zagen bij een andere test dat internationale studenten daar minder goed op scoorden en dat wil je niet. De uitdaging is juist om de kwaliteiten van mensen goed te benutten zodat ze maximaal tot hun recht komen. Die ervaring hebben we met de NOA tests”, zegt Pia van Boven, directeur van ImpressiveGreenApple.

Volgens Pia van Boven zijn het vooral de mensen van NOA die het contact zo goed maken. “Dat is inhoudelijk, prettig en positief, ze denken altijd met ons mee. Zo ontwikkelt NOA nu een oefentest voor ons die afgestudeerden en young professionals voorbereidt op de tests die ze kunnen verwachten bij een sollicitatie. Wij willen die test gaan aanbieden aan de mensen in ons netwerk want het helpt als je hebt kunnen oefenen. Je bent minder nerveus, weet beter wat je kunt verwachten en doet ervaring op want oefening baart kunst. De adviseurs van NOA zijn hierin een gesprekspartner voor ons en dat gaat verder dan een klant/leverancier relatie. Wij merken bij alles dat ze niet gedreven worden door commercie, maar door inhoud. Tests gaan over mensen en dat vraagt zorgvuldigheid, ook in de rapportages, en die zien we bij NOA.”

Een andere meerwaarde van NOA ziet Pia van Boven in de wetenschappelijke basis van de tests. Waar bovendien telkens nieuwe tests aan worden toegevoegd omdat NOA weet wat er speelt op het gebied van assessments en op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen. “Helemaal leuk is dat ze die kennis ook met hun klanten delen en af en toe een webinar organiseren”, voegt Irène Everaert toe. “Ook voor ons is het interessant om van de ontwikkelingen in dit vakgebied op de hoogte te blijven. Zo was er recentelijk een webinar over AI, dat ik met veel plezier heb bijgewoond. Heb er ook veel van geleerd.”

12 juli 2022

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023