NOA in beeld - juli 2021

25-jarig jubileum NOA!

Op donderdagmiddag 14 oktober viert NOA haar 25-jarig bestaan met een symposium in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Sprekers zijn onder meer Simone Kukenheim (wethouder Amsterdam), Freek Ossel (oud-wethouder), Karin van Oudenhoven (decaan Vrije Universiteit) en Karima el Bouchtaoui (directeur Ocullus).  

Noteert u deze datum alvast in uw agenda, meer informatie hierover volgt. Klik hier om u aan te melden.

In het kader van haar jubileum doneert NOA daarnaast een aantal scholarships aan statushouders.

Scholarship kan het verschil maken

Vanaf april konden statushouders een aanvraag doen voor een scholarship voor ondersteuning bij scholing of bij het vinden van werk, een bijdrage aan een succesvolle integratie. Het maximale bedrag is € 5.000 per aanvraag en het totaal beschikbare bedrag is € 100.000. “We hadden een aantal aanvragen voor grote bedragen verwacht, maar we merken tot nu toe dat er heel veel aanvragen zijn voor kleine bedragen”, zegt Leandro Vieira, psycholoog bij NOA en mede selectielid voor de beursaanvragen. Er zijn ruim meer aanvragen binnengekomen dan verwacht en inmiddels is het hele budget toegekend. Daarom is het niet meer mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen.

De meeste aanvragenvragen zijn voor een rijbewijs, opleiding of cursus, of studiemateriaal, bijvoorbeeld een laptop. “Bij alle aanvragen is het criterium of het gevraagde bijdraagt aan een succesvolle integratie. Een rijbewijs voor leuke tochtjes is bijvoorbeeld geen goede reden. Maar iemand die de auto nodig heeft voor werk, wordt wel gehonoreerd.”

Bij elke aanvraag is een motivatiebrief bijgevoegd.  Leandro: “Dat zijn vaak indrukwekkende en ontroerende verhalen. Ik ben onder de indruk van de veerkracht en het doorzettingsvermogen van de aanvragers. Mooi dat we zo op bescheiden schaal voor een aantal mensen een verschil kunnen maken.”

Webinars AI in selectie

De afgelopen periode heeft Jacqueline van Breemen diverse workshops gegeven aan HR-professionals van verschillende bedrijven over het gebruik van AI in selectie.

Webinar Assessment Statushouders ‘informatief met goede praktijkvoorbeelden’

Afgelopen mei gaf NOA samen met Workconnection twee webinars over het gebruik van Assessment Statushouders. Het online webinar werd goed bezocht door medewerkers van gemeenten, beleidsmedewerkers, klantmanagers en kwartiermakers. Feedback van de deelnemers: “Het was informatief met goede praktijkvoorbeelden!”

Het webinar ging in op de gevolgen van de Wet Inburgering die 1 januari van kracht wordt. Hoe kun je als organisatie de wet het best uitvoeren. Wat zijn de gevolgen van de Brede intake voor de organisatie, hoe kom je aan alle informatie binnen tien weken. Hoe organiseer je alle processen rondom inburgering effectief en efficiënt? En welke rol kan het assessment van NOA daarbij spelen.

Vragen die in het webinar aan de orde kwamen waren onder meer: Wat is de opzet van het assessment? Waarom en wanneer maak je er gebruik van in inburgeringsprocessen? Hoe zit het daarbij met de taal? Hoe vertaal je de uitkomsten van het assessment naar het Plan Inburgering en Participatie? Hoe stel je dat plan op en hoe houd je de regie over de uitvoering?

Workconnection, expert op het gebied van implementaties, gaf in het webinar praktische handreikingen voor de vertaalslag van informatie naar plan. Hoe gebruik je de uitkomsten van het assessment? Hoe kom je tot de invulling van het Persoonlijk Inburgerings- en Participatieplan. En hoe voer je de regie over de uitvoering van het plan?

“Voor ons was het interessant om te horen wat er in de praktijk speelt”, zeg Nadia Kaniuk van NOA. “De vragen die we kregen waren zeer uiteenlopend. Het was prettig om dit webinar samen met Workconnection te doen. Zij hebben de ervaring met de implementatie zo bieden we samen een totaaloplossing."

07 juli 2021

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023