NOA in beeld - november 2021

Webinar ‘Diversiteit binnen assessments’

NOA hecht veel waarde aan kwaliteit en diversiteit. Zo zijn onze meest gebruikte tests beoordeeld door de Cotan, zijn wij als organisatie zowel ISO 9001 als ISO 27001 gecertificeerd en is het merendeel van onze collega’s een volwaardig psycholoog. ‘En het diversiteitsstuk dan?’, hoor ik u zeggen. Wat maakt een NOA test meer cultuurfair dan een ander instrument? Waar zit dat ‘m in?

Dat legt onze commercieel directeur Rik Hoogland haarfijn uit tijdens zijn webinar ‘Diversiteit binnen assessments’, op 25 november om 11:00. Schrijf je hier gratis in!

Jarig NOA houdt symposium

Op 14 oktober vierde NOA haar 25-jarig bestaan met een symposium over de kansen voor diversiteit in onderwijs, werk en selectiesituaties. Een boeiende bijeenkomst waarin de sprekers vanuit verschillende achtergronden benadrukten hoe moeilijk, maar ook hoe noodzakelijk diversiteit is voor een inclusieve toekomst.

Simone Kukenheim, wethouder Zorg, Jeugd, Beroepsonderwijs en Sport van de gemeente Amsterdam brak een lans voor betere kansen voor mbo-leerlingen, in het onderwijs, op stageplekken en op de werkvloer. De helft van de Amsterdamse beroepsbevolking heeft een mbo-opleiding en voor die groep is een inclusieve aanpak van werving en selectie heel belangrijk.

Karima el Bouchtaoui, directeur van Ocullus Consultancy gaf een inspirerende presentatie over werven en selecteren zonder vooroordelen. Om de beste kandidaat te kiezen moet je vooraf goed nadenken over de criteria waaraan hij of zij moet voldoen en die moet je vasthouden tijdens het selectiegesprek. Vaak wordt in dat gesprek vooral gezocht naar mensen die goed passen in het team, maar daarmee kies je vooral voor meer van hetzelfde. En dus niet voor de kandidaat die voor de organisatie de meeste toegevoegde waarde heeft.

Kon u er helaas niet bij zijn, maar bent u wel geïnteresseerd? Klik hier voor een overzicht van de sprekers en hier voor het downloaden van de presentaties.

Het lustrum boek ‘Omgaan met culturele diversiteit in onderwijs, werk en selectiesituaties’ kunt u hier downloaden.

In het kader van het 25-jarig bestaan biedt NOA zijn relaties een aantal gratis workshops Diversiteitscompetenties aan. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

02 november 2021

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023