Testnieuws - 3-2020

Hieronder volgt een overzicht van de laatste testontwikkelingen binnen NOA 

  • De Studie drijfverenvragenlijst is nu ook als losse vragenlijst beschikbaar. De Studie drijfverenvragenlijst is een vragenlijst die vaak als onderdeel van een online assessment wordt afgenomen. De vragenlijst is geschikt om in te zetten voorafgaand aan de studie om een beeld te krijgen van de waarden, voorkeuren, motivatie en houding van een student. Ook tijdens de studie kan de vragenlijst ingezet worden. Er wordt dan ook gevraagd in hoeverre bepaalde waarden aanwezig zijn in de studie. Hoe meer de drijfveren aansluiten bij de studie, hoe beter een student zich op zijn plek zal voelen. Meer informatie over de Studie drijfverenvragenlijst is hier te vinden.
  • Wist u dat steeds meer opleidingen en instellingen in het hoger onderwijs voor hun 21+ toelatingsonderzoeken gebruik maken van de capaciteitentest MCT-H van NOA? Ook is het mogelijk om specifieke vaktoetsen in te bouwen in het testsysteem NOA Online. Dit biedt mogelijkheden om het gehele proces rondom de 21+ toelatingsonderzoeken te vergemakkelijken. Meer informatie is hier te vinden. 
  • Sinds enige tijd zijn er verschillende versies van de capaciteitentest MCT-H beschikbaar. Wanneer de capaciteitentest MCT-H op meerdere momenten in het (studie)jaar wordt afgenomen, kan het interessant zijn om daar verschillende versies van de capaciteitentest voor in te zetten. Ook voor de MCT-M wordt gewerkt aan verschillende versies.
  • Ook in het mbo is het thema Studentenwelzijn een actueel onderwerp. Daarom is NOA bezig met de ontwikkeling van een instrument dat vergelijkbaar is met de Studiethermometer en specifiek gericht is op het mbo.
  • Voor enkele klanten in het mbo hebben wij een online assessment samengesteld voor de instroom van ongediplomeerden. Dit online assessment wordt ingezet om een indicatie te krijgen van het niveau, maar kan ook gebruikt worden om andere relevante informatie te verzamelen, zoals interesses en competenties. Welke onderdelen worden opgenomen is afhankelijk van wat relevant is voor een specifieke opleiding en/of groep ongediplomeerden.
  • Wanneer u uw deskundigheid wil vergroten over de achtergrond en het gebruik van onze testen, dan kunt u gebruik maken van onze ‘open inschrijving’ testtrainingen die maandelijks worden georganiseerd bij NOA. Hier kunt u het aanbod van trainingen bekijken en de data waarop trainingen plaatsvinden.
  • Zowel bij gemeenten als bij klanten in het onderwijs, zijn er koppelingen gerealiseerd tussen het klant-/studentvolgsysteem en het testplatform NOA Online. Naast organisatorische voordelen voor het proces is het voordeel hiervan dat gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar gebracht kunnen worden en kunnen worden weergegeven in een rapportage.
  • Op dit moment zijn wij bezig met de ontwikkeling van een nieuw instrument om de bijstandspopulatie te screenen. Het doel van dit instrument is om concrete handvatten te bieden aan de klant en de consulent voor een succesvol traject op weg naar werk, opleiding en/of participatie. Dit instrument biedt de klant een motiverende en stimulerende rapportage, een goede basis voor een cv én concrete tips en handvatten voor stappen die gezet kunnen worden. Daarnaast biedt het de consulent informatie over de klant (bijvoorbeeld een analyse van de sterke punten), een basis voor een plan van aanpak en vormt het een ondersteuning voor het begeleidingsproces.
  • Zelftest carrièreswitch naar het onderwijs nu online! NOA heeft een test ontwikkeld voor mensen die interesse hebben om de overstap naar het onderwijs te maken. In de zelftest komen de oriëntatie op het beroep van leraar en de oriëntatie op een opleidingstraject om leraar te worden aan de orde. Daarnaast komen je drijfveren en competenties aan bod. Maar er wordt ook gevraagd naar je reactie in bepaalde onderwijssituaties. NOA heeft de test ontwikkeld in opdracht van de arbeidsmarktfondsen AP-PO en Voion. Benieuwd naar de zelftest? Klik hier
09 maart 2020

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023