Testnieuws juli 2023

Hieronder volgt een overzicht van de laatste ontwikkelingen.

  • Ook de afgelopen periode zijn er instrumenten van NOA ingezet voor de selectie van studenten voor numerus fixus opleidingen in het hoger onderwijs. In de tussentijd is de mogelijkheid om ook (deels) te loten een stap dichterbij gekomen. Hoe NOA aankijkt tegen selectie en loting kunt u lezen in een artikel dat wij eerder over dit onderwerp hebben geschreven: Selectie of loting?
  • Ook zijn er de afgelopen periode veel Studiekeuzechecks of Matchingassessments en 21+ toelatingsonderzoeken met instrumenten van NOA gemaakt. Behalve op individueel niveau bieden al deze assessments de mogelijkheid om een beeld te krijgen van kenmerken van (aankomend) studenten. Wanneer een assessment meerdere jaren wordt afgenomen biedt dit de mogelijkheid om te onderzoeken of studenten veranderen op deze aspecten.
  • Nieuw testplatform bijna klaar!
    Nog niet zichtbaar voor u, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan de overgang naar ons nieuwe testplatform. Dit platform biedt meer gebruikersvriendelijkheid, meer veiligheid en veel nieuwe functionaliteiten.
    De overgang grijpen we daarnaast aan om een aantal aspecten van onze instrumenten onder de loep te nemen en door te ontwikkelen. Hierbij gaat het om instructies, vormgeving en rapportages.
    We verwachten dat vanaf september de eerste klanten kunnen overstappen.

Wilt u meer weten over de achtergrond van onze instrumenten en het gebruik ervan, dan is er de mogelijkheid van een ‘open inschrijving’ testtraining Data open trainingen. Heeft u vragen over (andere) mogelijkheden, neem dan contact op met uw accountmanager.

30 juni 2023

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023