Testnieuws - maart 2023

Testaanpassingen ivm nieuw online platform

In verband met de lancering van ons nieuwe online platform zijn we druk bezig om o.a. de instructies en vormgeving van onze tests te verbeteren. Ook zullen de rapportages vernieuwd worden qua opzet, vormgeving en teksten.

Een omvangrijk project!

Nieuwe persoonlijkheidstest MPT-BS-R

In het nieuwe platform zal ook een nieuwe persoonlijkheidstest worden geïntroduceerd, de MPT-BS-R. De test is geheel vernieuwd met nieuwe items en schalen en is tevens aanzienlijk verkort. Psychometrisch is de betrouwbaarheid en factorstructuur verbeterd. Ook de rapportage krijgt een nieuwe vorm. Binnenkort meer nieuws hierover!

Ontwikkeling adaptieve cognitieve capaciteitentest

De ontwikkeling van de adaptieve cognitieve capaciteitentest gaat gestaag door. Inmiddels worden de eerste proefafnames met een van de subtests in ons nieuwe platform gedaan. Daarnaast worden de komende maanden nieuwe data van de andere subtests verzameld. De verwachting is dat we na de zomer kunnen starten met grootschalige afnames.

‘Op weg! Inburgering’ in het Oekraïens en Russisch beschikbaar

Met dit instrument worden onder andere denkkracht, opleidingsverleden, werkervaring, financiële- en gezondheidssituatie, motivatie om te werken en beheersing van de Engelse taal, in kaart gebracht. ‘Op weg! Inburgering’ is een onderdeel van ‘Op weg!’; de diagnosetoolkit van NOA, die (gemeentelijke) instellingen gebruiken bij de in-, door- en uitstroom van de totale populatie uitkeringsgerechtigden. Naast het Oekraïens en Russisch, is Op weg! beschikbaar in het Nederlands, Engels, Arabisch, Tigrinya en Farsi.

14 maart 2023

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023