Webinars Brede intake

Webinars 27 en 28 mei

Assessment Statushouders: Assessment als basis voor de brede intake

Op 1 januari wordt de Wet Inburgering van kracht. Bent u als organisatie klaar voor het uitvoeren van die wet? Hoe doe je dat het best? Hoe kom je aan alle essentiële informatie binnen de tien weken van de nieuwe brede intake? En hoe organiseer je alle processen rondom inburgering effectief en efficiënt?

Het Webinar Assessment Statushouders: Assessment als basis voor de brede intake geeft antwoord op deze vragen. NOA vertelt hoe je met behulp van een doelgericht assessment alle essentiële informatie kunt verzamelen over je cliënten en Workconnection legt uit hoe je met behulp van die informatie snel en effectief komt tot een Plan Inburgering en Participatie (PIP).

In de bestaande praktijk nemen vaak verschillende specialismen afzonderlijke stukjes van het integratieproces voor hun rekening. Niet zelden ontbreekt het daarbij aan de nodige onderlinge communicatie waardoor al gauw het complete beeld van de asielzoeker of de statushouder wordt gemist. NOA en Workconnection zijn juist specialisten in integraliteit, ze kijken naar het totale plaatje, proberen dat in te vullen met behulp van assessments en te vertalen in een totaalplan voor inburgering.

Een belangrijke bron daarvoor is het assessment van NOA. Dat geeft inzicht in de gezondheid van de cliënt en eventuele bijzondere problematieken. En het kijkt naar de kennis en vaardigheden en het leervermogen en de kansen om die in te zetten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Die assessments kunnen zowel in de eigen taal als in het Engels worden afgenomen en ze zijn bewust cultuurneutraal. De informatie die het assessment levert is de basis voor het opstellen van het inburgeringsplan (PIP).

In het webinar gaat NOA in op de opzet van het assessment en de functie ervan in inburgeringsprocessen. Waarom en wanneer maak je gebruik van assessments en wat is de betekenis in de brede intake van statushouders? NOA doet dat vanuit een langjarige ervaring met de toepassing van assessmentonderzoek bij mensen met verschillende culturele achtergronden.

Workconnection, expert op het gebied van implementaties, geeft in het webinar praktische handreikingen voor de vertaalslag van informatie naar plan. Hoe gebruik je de uitkomsten van het assessment? Hoe kom je tot de invulling van het Persoonlijk Inburgerings- en Participatieplan. En hoe voer je de regie over de uitvoering van het plan? Ook Workconnection is een ervaren consultant op het gebied van inburgering.

Het webinar vindt twee keer plaats op:

  • Donderdag 27 mei van 10.00 tot 11.00 uur
  • Vrijdag 28 mei van 10.00 tot 11.00 uur

Belangstellenden kunnen zich opgeven via n.kaniuk@noa-vu.nl.

30 april 2021

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023