Nieuw: NOA Talent Portal

Na een ontwikkeltraject van meerdere jaren kondigen we met trots ons nieuwe online platform ‘NOA Talent Portal’ aan. NOA Talent Portal is de online omgeving van NOA waar je alles kunt vinden voor het testen van kandidaten en vinden van nieuw talent. Een uitgebreid platform met veel nieuwe functionaliteiten, zowel voor de gebruiker als voor kandidaten. Met andere woorden: een complete testomgeving met maximale flexibiliteit en alle mogelijkheden voor maatwerk door gebruikers.

“De belangrijkste reden om Talent Portal te ontwikkelen was dat we onze klanten meer mogelijkheden willen bieden en daarvoor heb je meer functionaliteiten nodig. De ontwikkeling van software gaat heel hard en daardoor kunnen we steeds nieuwe tests en functionaliteiten ontwikkelen, maar het implementeren daarvan in onze bestaande systemen werd wel steeds lastiger. Daarom kozen we uiteindelijk voor de bouw van een compleet nieuw platform.

Klanten vinden het belangrijk dat alle informatie snel te vinden is en bij voorkeur op één plek en daar wilden we goed naar luisteren. Daarom zijn via het nieuwe platform niet alleen onze tests en testresultaten toegankelijk gemaakt, maar hebben we ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo kun je nu cv-beoordelingen en andere assessorbeoordelingen erin opnemen, documenten uploaden en downloaden, testresultaten bekijken en tests herhalen. In Talent Portal vind je kortom alle processen die horen bij de begeleiding en selectie van kandidaten.”

Remko van den Berg, Directeur NOA

Gebruikers kunnen alles wat hoort bij het uitnodigen, testen en beoordelen van kandidaten straks zelf organiseren, Talent Portal ondersteunt het volledige proces en biedt gebruikers bovendien veel flexibiliteit bij de inrichting van dat proces. Daarbij kan veel werk dat tot nu toe handmatig werd gedaan nu ook via het platform geautomatiseerd worden. Met NOA Talent Portal kun je veel meer dan alleen tests afnemen.

NOA Talent Portal betekent ook een flinke verbetering van de ervaring voor kandidaten. Ze hebben er een eigen omgeving waarin ze allerlei taken kunnen uitvoeren zoals het uploaden en downloaden van documenten, het lezen van documenten, het oefenen van tests, het maken van tests en het bekijken van resultaten en rapportages. Daarbij is de gebruiksvriendelijkheid voor de kandidaten enorm toegenomen. Dat betekende bijvoorbeeld: kortere instructies en een automatische doorgang van vraag naar vraag. Verder is de testomgeving opgefrist met meer kleur en verduidelijkende figuren en illustraties. Heel belangrijk is dat je vrijwel alle tests nu ook op je mobiel of tablet kunt maken.

“We hebben verschillende tests en alle rapportages aangepast om ze nóg gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast kunnen we nu ook zogenaamde adaptieve tests aanbieden waarmee je een aanzienlijke verkorting van de afnametijd kunt bereiken. Een adaptieve versie van onze capaciteitentest verwachten we in de loop van 2024 te kunnen presenteren.”

Remko van den Berg, Directeur NOA

Voor meer informatie: NOA Talent Portal.

14 december 2023

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023