Project: Selectie

“Spannend, maar vooral enorm kicken als alles goed gaat”, zegt Sjoerd Pieters met een brede lach. “Mijn eerste project bij NOA was voor een universitaire opleiding. De opdracht was: bouw een aantal nieuwe toetsen in, combineer deze met tests van NOA zelf, zorg voor een kandidaatrapportage en lever de testresultaten aan aan de opleiding. Een pittig project maar ook fijn om mee te beginnen omdat ze duidelijk wisten wat ze wilden. Maar tussendoor gaf het af en toe ook stress. Zou alles wel gaan zoals het moest en zou het wel op tijd afkomen? Daarbij was ik net begonnen bij NOA dus alles was nog nieuw.”

Hoewel een nieuw project altijd gezonde spanning met zich meebrengt, zat het volgens Sjoerd bij deze universiteit wel heel logisch in elkaar. “Een project leiden wil zeggen dat je iedereen op het juiste moment en op de goede manier moet aansturen. Dat begint al bij de opdrachtgever, met gesprekken over de aanpak en het verzamelen van informatie. Dat beginpunt is eigenlijk het belangrijkste want als niet goed duidelijk is wat een opdrachtgever precies wil dan loopt het project geheid spaak. Mijn taak is dan ook om zeker te weten wat de klant wil en inschatten of dat realiseerbaar is. Vervolgens werk ik het projectplan uit, waarna de uitvoering van het project kan beginnen.  Denk hierbij aan het uitzetten van taken bij verschillende collega’s. Eigenlijk doe je in alle stappen steeds hetzelfde: informatie verzamelen, doorgeven, kijken of de uitvoering goed gaat en zicht houden op de deadlines. En zodra de eerste ronde achter de rug is: controles uitvoeren en zo nodig dingen aanpassen. Projecten kunnen zeer complex zijn. Gelukkig hebben we systemen die ons hierbij ondersteunen, waardoor we altijd goed zicht hebben op alle taken en deadlines.”

“En dan komt het spannendste, de dag waarop de test voor het eest afgenomen wordt. Met 500 tot 600 studenten die op hetzelfde moment ermee aan de slag gaan. Als die dag zonder problemen is verlopen, geeft dat een enorme kick! Bij deze opleiding ging alles zoals we het hadden gepland, dus was de opdrachtgever blij en ik ook. En natuurlijk opgelucht.”

Sjoerd werkt als projectleider bij NOA sinds 1 november. Na zijn studie Arbeids- & Organisatiepsychologie was hij tien jaar verbonden aan Pearson, een internationaal bedrijf dat ook gespecialiseerd is in psychologische tests. Een concurrent dus eigenlijk van NOA. Sjoerd: “Pearson is een grote organisatie en heel anders georganiseerd dan NOA. Ik heb daar heel veel geleerd, maar na tien jaar was het tijd voor iets nieuws. Samen met mijn partner Marinka had ik net een huis gekocht en niet lang daarna ben ik vader geworden, daarom was ik niet heel actief op zoek naar een nieuwe baan. Maar toen via via deze vacature bij NOA op mijn pad kwam ben ik daar toch direct vol voor gegaan.”

“In mijn begintijd bij Pearson gingen de tests nog voor 95 procent op papier, er is inmiddels dus heel veel veranderd. En voor mij ten goede want ik heb veel affiniteit met online assessments, daarin kan ik mijn liefde voor psychologie en de digitale wereld combineren.”

Dat NOA een kleine en niet-hiërarchische organisatie is vindt Sjoerd een pluspunt. “Ik krijg hier de ruimte om zelf invulling te geven aan mijn werk, er is veel vrijheid en ik mag zelf mijn projecten vormgeven en uitvoeren, maar als ik hulp nodig heb krijg ik die. Bij Pearson lag alles meer vast en daarom was er ook wat minder ruimte voor eigen invulling. Ik vind NOA een warme, persoonlijke en diverse organisatie. Veel beslissingen kan ik zelf nemen. Dat is prettig, maar soms, bij zo’n eerste project, ook spannend.”

“Om het werk achter me te laten ga ik graag hardlopen of tennissen, lekker bewegen. Niet te fanatiek want ik ga ook graag borrelen of eten met mijn vrienden. Maar waar ik het meest van geniet en blij van word is toch mijn dochtertje Kaia!”

04 mei 2022

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023