Testnieuws juli 2020

Hieronder volgt een overzicht van de laatste ontwikkelingen.

  • Door een koppeling tussen het NOA Online testsysteem en Proctoring software is het sinds enige tijd mogelijk om tests van NOA af te nemen onder digitaal toezicht. Tests zoals de capaciteitentest, die normaliter onder toezicht op locatie worden afgenomen, kunnen hierdoor ook op afstand afgenomen worden. Een aantal instellingen en opleidingen konden hun 21+ toelatingsonderzoeken hierdoor door laten gaan in de periode dat de onderwijsinstellingen gesloten waren. Bij deze manier van afnemen is het niet nodig om lokalen, surveillanten en dergelijke te regelen en hebben de kandidaten geen reistijd. Vanwege deze voordelen overwegen instellingen en opleidingen om met deze vorm van online toezicht door te gaan voor de 21+ toelatingsonderzoeken.
  • Deze koppeling van het NOA Online testsysteem en Proctoring software wordt ook ingezet voor een groot project voor Universiteit Leiden, waarbij tentamens worden afgenomen via het testsysteem NOA Online.
  • Enkele onderwijsinstellingen zijn begonnen met een pilot met de StudieThermometer om een beeld te krijgen van het welzijn van hun studenten. Wist u dat de StudieThermometer de mogelijkheid biedt om enkele vragen toe te voegen, bijvoorbeeld over hoe studenten deze periode en de invloed van Covid-19 op hun studie ervaren?
  • De zelftest Carrièreswitch naar het onderwijs, die NOA in opdracht van Arbeidsmarktplatform PO en Voion heeft ontwikkeld is een groot succes. Sinds de zelftest in februari online kwam is deze al ruim 1.500 keer ingevuld.
  • Onze testtrainingen lopen in deze periode gewoon (online) door. Klik hier voor informatie over de ‘open inschrijving’ testtrainingen. Neem gerust contact op voor informatie over de mogelijkheden voor training op afstand.
07 juli 2020

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023