Motivatie vragenlijst (MV-M)

In deze vragenlijst gaf je aan hoe jij dingen doet voor je opleiding of studie. De antwoorden laten zien wat jouw motivatie is om een opleiding te volgen.

Extrinsieke motivatie
Deze uitslag zegt iets over hoeveel motivatie je haalt uit factoren die niet echt te maken hebben met de inhoud van je opleiding, maar die wel samenhangen met het doen van een opleiding. Dit zijn bijvoorbeeld een goede baan, een diploma of goedkeuring en waardering van anderen. Een uitspraak die hierbij hoort is: "Naar school gaan betekent voor mij dat ik later meer zal kunnen verdienen". Dit soort motivatie heeft meestal geen effect op succes in een opleiding.
 
Intrinsieke motivatie
Deze uitslag meet in hoeverre je gemotiveerd wordt door de inhoud van de opleiding en door je interesse in de onderwerpen en vakken die je in de opleiding krijgt. Een voorbeelduitspraak is: "Ik ben heel nieuwsgierig naar wat ik tijdens mijn opleiding zal leren".
 
Prestatiemotivatie
Prestatiemotivatie betekent of u het belangrijk vindt om dingen goed te doen, om uitdagingen aan te gaan, om succesvol te zijn en om jezelf en anderen te overtreffen. Een voorbeeld van een uitspraak die hierbij hoort is: "Ik wil alles zo goed mogelijk doen".
 
Zekerheid / Zelfvertrouwen
Deze uitslag zegt iets over hoe zeker je bent over de keuze van je opleiding en of je er vertrouwen in hebt dat je deze gaat volhouden. Een voorbeeld van een uitspraak die hierbij hoort is: "Ik weet zeker dat de opleiding die ik ga volgen bij mij past".

 

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023