Testnieuws juli 2021

Hieronder volgt een overzicht van de laatste ontwikkelingen.

  • In zelf-rapportagevragenlijsten, zoals de persoonlijkheidsvragenlijst MPT-BS, kan sociale wenselijkheid van invloed zijn. Elders in deze nieuwsbrief en op onze website vindt u hierover een artikel met achtergrondinformatie en hoe hier mee omgegaan kan worden.
  • Er is sinds kort een verkorte ipsatieve competentietest voor lager en middelbare opgeleide kandidaten beschikbaar: de Competentietest Quickscan. Klik hier voor meer informatie.
  • Onze testtrainingen lopen in deze periode gewoon (online) door. Klik hier voor informatie over de ‘open inschrijving’ testtrainingen. Neem gerust contact op voor informatie over de mogelijkheden voor training op afstand.
  • Valt sociaal wenselijk gedrag bij het invullen van tests te voorkomen?  De meeste mensen hebben de neiging om zichzelf beter voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Ook bij het invullen van tests. De mate waarin mensen dit doen varieert en het effect daarvan op de uitkomsten van een tests dus ook. Maar u bent opzoek naar de beste kandidaat en niet naar de meest sociaal wenselijke. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is het mogelijk een sociaalwenselijkheidschaal te maken. Hoe NOA dit toepast in haar tests kunt u hier lezen.

07 juli 2021

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023