Testnieuws - november 2022

De StartMeter MBO is vernieuwd!

De StartMeter MBO heeft een frisse make-over gekregen. Zowel de afname in NOA online, als de inhoud en de rapportage zijn verbeterd. De aanpassingen hebben we samen met gebruikers vormgegeven. De vernieuwde StartMeter MBO is nu beschikbaar voor alle bestaande en nieuwe klanten.

De StartMeter MBO in het kort

De StartMeter is speciaal ontwikkeld voor het mbo en ondersteunt de intake en/of begeleiding. De StartMeter MBO bestaat uit een combinatie van wetenschappelijk onderbouwde tests die helpen bij beroepsoriëntatie en een toekomstig succesvol studieverloop en begeleiding. Kenmerken en eigenschappen van de student, zoals interesse, motivatie, competenties, persoonlijkheid en omgevingsfactoren worden in de Startmeter onderzocht.

Wat is vernieuwd?

Bij de afname in NOA online zijn bijvoorbeeld alle instructieteksten ingekort en geschikt gemaakt voor taalniveau B1. Ook zijn de instructies uniformer en visueel aantrekkelijker gemaakt. De afnameduur is verder verkort door de competentievragenlijst compacter te maken zonder in te leveren op betrouwbaarheid. De schalen, en dus de inhoud, blijven hetzelfde, maar de afnametijd per schaal is verminderd doordat er minder items per schaal bevraagd worden.

Ook is de Studiestituatievragenlijst (achtergrond/randvoorwaarden) herzien, er zijn vragen toegevoegd of geherformuleerd zodat deze weer up-to-date is.

Verder is de rapportage aangepast. Deze is nu nog visueel aantrekkelijker door middel van nieuw kleurgebruik, aanpassingen van de vormgeving van de grafieken en het gebruik van icoontjes. Dit effect wordt verder versterkt doordat ook hier de teksten ingekort en aangepast zijn. Het sterke punt van de StartMeter mbo rapportage, de overzichtspagina met alle resultaten, is behouden en heeft ook een frisse make-over gekregen.

Heeft u interesse in de vernieuwde StartMeter MBO, neem gerust contact op met Anja Rosner, 020-5040800 of mail naar info@noa-vu.nl of ervaar de vernieuwingen zelf en vraag gratis een demo aan.

Tenslotte wijzen wij u er graag op dat het heel interessant is om de StartMeter MBO af te nemen in combinatie met de Studievoortgangsmeter MBO waarin meer aandacht is voor het welzijn van de student. De Studievoortgangsmeter mbo kan ook los ingezet worden.

NOA online 3.0 ontwikkeling

Zoals u mogelijk al eerder heeft gehoord zijn we druk bezig om onze NOA online applicatie te vernieuwen. Met de nieuwste technieken wordt een compleet nieuw platform ontwikkeld met verschillende extra mogelijkheden. Hoewel softwareontwikkeling altijd langer duurt dan vooraf ingeschat 😊, hopen we in het tweede kwartaal van het nieuwe jaar onze nieuwe applicatie te kunnen lanceren. Voor die tijd zullen we met een klein aantal klanten pilots uitvoeren.

We houden u op de hoogte!

Ontwikkeling adaptieve capaciteitentest (MCT-A)

De ontwikkeling van onze nieuwe adaptieve capaciteitentest (MCT-A) is volop aan de gang. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamde IRT (Item Response Theory) modellen waarmee nauwkeurig de eigenschappen van vragen kunnen worden geanalyseerd. Deze modellen vergen echter wel een groot aantal proefpersonen. Voor iedere subtest moeten uitgebreide proefafnames worden gedaan waaraan 2000 proefpersonen per subtest dienen deel te nemen. In totaal gaat het om 12.000 proefpersonen!

Het opzetten van de proefafnames en het analyseren van de resultaten kosten veel tijd. Daarnaast dient de software dit soort adaptieve tests te kunnen afnemen en analyseren. Dit laatste gebeurt nu in onze nieuwe NOA online 3.0 applicatie.

We streven ernaar dat we bij de lancering van ons nieuwe platform ook de nieuwe adaptieve capaciteitentest kunnen aanbieden.

 

02 november 2022

Nieuwsbrief

Vier keer per jaar nieuws en handige tips!

Tip: Accepteer eerst onze Google recaptcha cookies

Onze certificaten

ISO 9001 TUV 2023 ISO 27001 TUV 2023